Hoe werkt het datum/tijd-element?

Met het datum/tijd-element kan in het formulier de datum en de tijd worden ingevuld.

Tutorial

In de tutorial leggen we uit hoe het datum/tijd-element werkt.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons YouTube-kanaal.

Uitleg

Het datum/tijd-element staat onder de input-elementen in de Form Builder.

Label

Bij label kan, indien gewenst, een titel gegeven worden aan het element. Deze titel kun je laten vullen met behulp van aliassen en/of berekeningen.

Tekst

Hier geef je een tekst op die te bewerken is. Ook deze is in te vullen door aliassen en/of berekeningen.

Type

Geef bij type aan of je de datum, de tijd of beide door de gebruiker wil laten invullen.

Toon standaard actuele datum/tijd

Door deze optie aan te vinken wordt bij het starten van een concept de datum en/of tijd automatisch ingevuld. Let op: de datum en/of tijd wordt alleen opgehaald bij het starten een nieuw concept, en dus niet bij het afronden van het concept.

Verplicht

Vink je deze aan, dan moet de gebruiker het element hebben ingevuld om het concept te kunnen afronden.

Instellingen

Hier kun je een alias opgeven en de vormgeving en zichtbaarheid instellen.