Hoe werkt het adres-element?

Een adres kan op meerdere manieren terecht komen in je document. Wil je een adres tonen zoals op briefpapier? Dan gebruik je het adres-element.

Tutorial

In de tutorial leggen we uit hoe je het adres-element instelt.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons YouTube-kanaal.

Uitleg

Het adres-element staat onder de input-elementen in de Form Builder.

Label

Bij label kan, indien gewenst, een titel gegeven worden aan het element. Deze titel kun je laten vullen met behulp van aliassen en/of berekeningen.

Tekst

Hier geef je een tekst op die te bewerken is. Ook deze is in te vullen door aliassen en/of berekeningen.

Verplicht

Wanneer deze is geselecteerd moet de gebruiker het element hebben ingevuld in het concept, voordat deze kan worden afgerond.

Verberg de GPS knop

De gebruiker kan dankzij het adres-element het adres automatisch invullen met de GPS-functie van de device. Met deze optie kan je deze mogelijkheid aan of uit zetten.

Standaardwaardes

Onder 'Standaardwaardes' kun je van tevoren al opgeven wat er ingevuld moet zijn. Deze waardes zijn dan al ingevuld bij het starten van een nieuw concept. De gebruiker kan er vervolgens voor kiezen om deze aan te passen.

Verberg het land

Weet je van tevoren dat de gebruiker altijd een adres moet invoeren in Nederland? Dan kun je ervoor kiezen om het land te verbergen.

Instellingen

Hier kun je de aliassen opgeven en de vormgeving en zichtbaarheid instellen.