Dynamische content inklappen

De gebruiker klapt deze makkelijk in om altijd het overzicht te behouden bij het invullen van het formulier

Meerdere onderdelen die geïnspecteerd moeten worden met dezelfde set aan vragen? Hiervoor gebruik je het Dynamisch element. Bij het invullen van het formulier kan de gebruiker elk nieuw onderdeel plussen, terwijl het eerder ingevulde onderdeel kan worden ingeklapt. Het onderdeel (de onderdelen) is (zijn) dan op een balk met label na niet meer in z'n geheel zichtbaar. Dit geeft overzicht, bespaart ruimte en maakt het invullen nog duidelijker. De inhoud van het onderdeel wordt wel in het uiteindelijke document getoond. Het inklappen heeft alleen effect wanneer het formulier wordt ingevuld.

Instellen formulier en Dynamisch element

Bekijk en lees het artikel "Maak gebruik van de dynamische content" voor de volledige mogelijkheden van het Dynamische element.

Om de gebruiker de onderdelen van het Dynamisch element te kunnen laten inklappen en gemakkelijk te laten terugvinden, is de 'Inhoud naam' instelling noodzakelijk. De 'Inhoud naam' is het label waarmee de inhoud van het onderdeel, ook ingeklapt, zichtbaar blijft voor de gebruiker.

Dynamisch element instellingen waaronder de 'Inhoud naam'

Bij de 'Inhoud naam' kan een statische tekst, en/of een verwijzing naar een alias, scoped alias en autonummering worden gebruikt. Zo ontstaat een duidelijk label waarmee de gebruiker gemakkelijk de juiste inhoud van het benodigde onderdeel kan terugvinden.

Dynamische content inklappen in de praktijk

Dynamische content invullen en ook visuele feedback krijgen als een vraag is gemist in het ingeklapte element.

In het hierboven getoonde voorbeeld wordt een 'Dynamische element' ingevuld en daarna ingeklapt. Wanneer het concept wordt afgerond is er een duidelijke visuele foutmelding dat een onderdeel nog een missend antwoord heeft.

Inklappen & uitklappen

De gebruiker bepaald zelf of, en welk onderdeel wordt ingeklapt (en weer uitgeklapt). Standaard blijven de onderdelen van het Dynamische element uitgeklapt (volledig zichtbaar). Ingeklapte onderdelen hebben geen effect voor de zichtbaarheid in het uiteindelijke afgeronde document (PDF).

Bepaal zelf welk onderdeel niet of wel zichtbaar moet zijn door in de balk op de pijl (>) te klikken

In de balk van het onderdeel is links het label zichtbaar. Deze wordt gevuld met de ingestelde 'Inhoud naam'. Via de pijl (> of ⌄) is de inhoud van het onderdeel dicht of open te klappen.

De functionaliteit aan de rechterkant van de balk (verplaats naar boven of beneden, of verwijder het gehele onderdeel) blijft werken als de inhoud van het onderdeel is ingeklapt.

Verplichte inhoud

Wanneer het concept wordt afgerond en er is (zijn) een verplicht veld(en), dan zal via een duidelijke visuele foutmelding aan de gebruiker worden getoond welk onderdeel nog een missend antwoord heeft. De balk zal dan in z'n geheel rood kleuren.

Dynamisch element onderdeel heeft een verplichte vraag welke nog niet is beantwoord, de balk zal dan rood kleuren.