Hoe werkt het blocking-element?

In sommige gevallen is het beter dat een inspectie, audit of ander formulier niet afgerond kan worden, zodat je de rapportage pas naar de klant stuurt als deze in orde is. Speciaal voor dit soort gevallen hebben wij het blocking-element toegevoegd als nieuw element om mee te werken.

Blocking-element gebruiken

Wil je gebruik maken van het blocking element, dan heb je minimaal een Professional licentie nodig. Je kunt het element terugvinden in de Form Builder onder de te kiezen elementen bij 'Static'.

Voeg het blocking-element toe aan één van je formulieren om ervoor te zorgen dat de gebruiker het formulier niet kan afronden als deze actief is op het formulier. Je kunt het blocking-element enkel toevoegen in subformulieren of condities, omdat je anders nooit het formulier zou kunnen afronden.

Informatieve tekst wijzigen

Vanuit de Form Builder kun je zelf de informatieve tekst van het blocking-element wijzigen. Dit kun je doen vanuit de instellingen van het element zelf of vanuit de Form Builder zelf door op de tekst te klikken. Deze kun je dan wijzigen.

Ook kun je ervoor kiezen om het blocking-element te vullen met behulp van aliassen uit je formulier.