Hoe werkt het gebruiker-element

Voer je een inspectie uit samen met één van je collega's en wil je de naam van je collega eenvoudig inladen? Hiervoor kun je het gebruiker-element voor inzetten. Zo kun je ook instellen of je het document automatisch wilt delen met je collega. Je collega ziet het document dan ook bij 'Mijn documenten' staan als een gedeeld document.

Uitleg

1. Open een nieuw of bestaand formulier met behulp van de Form Builder
  2. Voeg het gebruiker-element toe
  3. Het scherm om het element te bewerken wordt automatisch geopend
  4. Voor de algemene instellingen verwijzen we je graag naar een ander artikel
  5. Onder 'Invoer methode' kun je aangeven of de eindgebruiker een gebruiker kan selecteren of dat deze voor ingevuld is vanuit de Form Builder. Je krijgt de volgende opties te zien:
    1. Gebruikers invoer
    2. Alleen-lezen gebruiker
  6. Kies je voor 'Alleen-lezen gebruiker' dan kun je onder 'Gebruiker' een gebruiker selecteren
  7. Kies je voor 'Gebruikers invoer' dan krijg je enkele extra opties:
    1. Je kunt een 'Achtergrond tekst' opgeven. Dit is handig voor de eindgebruiker, zodat deze weet wat er van hem/ haar wordt verwacht.
    2. Je kunt aangeven of het element verplicht is voor de eindgebruiker om in te vullen
    3. Je kunt aangeven of de eindgebruiker alleen gebruikers kan selecteren die onderdeel zijn van de teams waar hij/ zij in zit
      1. Laat je deze optie uit dan kan de eindgebruiker uit iedere gebruiker binnen de organisatie kiezen
  8. Je kunt ervoor kiezen om het document te delen met de geselecteerde gebruiker
    1. Je kunt daarbij ook een e-mail versturen naar de gebruiker
    2. Hierbij kun je eventueel een bericht opstellen die naar de gebruiker wordt gestuurd. In dit bericht kun je ook aliassen gebruiken.
  9.  Bij de 'Instellingen' van het element kun je het element ook een alias geven, zodat je de waarde later kunt hergebruiken in je formulieren.

De eindgebruiker

Zodra de eindgebruiker het element selecteert vanuit het formulier tijdens het inspecteren krijgt deze een lijstweergave met de beschikbare gebruikers om te selecteren. De eindgebruiker kan daarbij ook zieken door de gebruiker.