Mijn Android apparaat heeft standaard meer camera opties dan de camera in de app

Door in de instellingen van de app ook de standaard toestelcamera toe te staan, kan deze camera ook gebruikt worden naast de ingebouwde camera in de app.

De standaard meegeleverde camera op jouw Android apparaat kan soms meer (of heeft meer verschillende camera opties) dan de ingebouwde camera in de Incontrol App. Niet elke leverancier van het apparaat geeft toegang aan apps, om alle beschikbare mogelijkheden van de eigen camera te mogen gebruiken. In de praktijk kan het dan ook voorkomen dat je als gebruiker bijvoorbeeld de breedhoekcamera wil gebruiken, maar deze niet in de app zichtbaar is. Om dit probleem op te lossen, is het mogelijk om naast de ingebouwde camera ook nog de toestelcamera te gebruiken.

Android app instellen en alternatieve camera gebruiken

Wanneer jij de toestelcamera ook wil kunnen gebruiken, dan moet de Incontrol Android app daarvoor eenmalig geconfigureerd worden.

1. Open de Android app
  2. Ga naar de 3 puntjes (...) in de rechter bovenhoek en selecteer 'Instellingen'
  3. Onder het kopje 'Camera' vink je aan "sta toestelcamera toe"

Bij de instellingen (Voorkeuren) in de Android app van Incontrol kan je instellen dat je ook de toestelcamera wilt kunnen gebruiken.

Foto nemen of toevoegen

Wanneer binnen een formulier een foto toegevoegd kan worden zal jij als gebruiker nu gevraagd worden of je deze wil toevoegen vanuit:

• De ingebouwde Incontrol 'Camera' (zie rode optie in afbeelding)
  • De al beschikbare foto's/afbeeldingen in 'Bestanden'
  • De eigen standaard 'Toestelcamera' (zie blauwe optie in afbeelding)

Bij het nemen/toevoegen van een foto in een Incontrol formulier kan je kiezen uit de Camera en Toestelcamera.

Camera

Na de keuze voor de 'Camera' of de 'Toestelcamera', wordt de gekozen camera geopend. Hier kan jij foto's nemen en toevoegen zoals je dat gewend bent. Er is wel een verschil. Namelijk met de 'Toestelcamera' is het niet mogelijk om burst foto's (achter elkaar foto's schieten) te nemen. Je kan dan alleen 1 voor 1 een foto nemen en deze toevoegen aan de fotogalerij.

Wanneer jij de foto('s)/afbeelding(en) hebt genomen, kom je terug in de fotogalerij. Hier kan je de genomen/toegevoegde foto('s) bekijken, bewerken en/of verwijderen (zie blauwe opties in onderstaande afbeelding). Ook kan je weer nieuwe foto's maken en gaan toevoegen (mits het formulier dit toestaat, je kan namelijk ook een limit aan het aantal foto's hebben). De eerder gekozen camera zal dan weer gebruikt worden. Wil je dan wisselen van camera dan kan dit rechts bovenin de fotogalerij. Stel het schuifje zo in dat jij de gewenste camera kan gebruiken (zie rode optie in onderstaande afbeelding)

De foto's die je neemt/schiet komen in de fotogalerij, hier kan je de foto's bewerken, verwijderen of een nieuwe toevoegen via de gekozen camera.

Had jij bij het nemen van een foto gekozen voor de optie 'Toestelcamera', dan zal de optie aan staan (schuifje staat aan zoals in de afbeelding). Had je de Incontrol 'Camera' als eerste gekozen, dan staat de optie 'Toestelcamera' uit.