Apple: Minimale eisen besturingssysteem

Doorgaans ontvangen devices van Apple één keer per jaar een grote update van het besturingssysteem. Door het jaar heen worden er vervolgens diverse updates gedaan aan het betreffende besturingssysteem.

Het updaten van het besturingssysteem heeft ook gevolgen voor de applicaties die wij ontwikkelen. Na enkele maanden zitten de meeste van onze gebruikers op de meest recente besturingssystemen. Dit betekent dat onze applicaties zullen moeten voldoen aan de meest recente wijzigingen. Hierdoor kunnen wij verouderde besturingssystemen niet altijd langer ondersteunen.

In de praktijk betekent dit dat wij de app niet verder kunnen updaten naar een nieuwere versie als je jouw device niet op een nieuwer besturingssysteem hebt zitten. Je kunt de app dan vaak nog wel gebruiken, maar dit is op eigen risico. Daarnaast kunnen wij besluiten om de app niet meer te ondersteunen. Dit betekent dat je de app ook niet meer kunt gebruiken op een verouderd besturingssysteem.

Besturingssysteem updaten

Apple heeft een eigen artikel geschreven over hoe je het beste het besturingssysteem kunt updaten. Je kunt er alles over lezen via dit artikel. In het artikel kun je lezen hoe je de huidige versie kunt controleren én hoe je het systeem kunt updaten. Het artikel is van toepassing voor zowel je iPhone als  iPad.

Appversie controleren

Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkelingen van onze nieuwe en verbeterde versie van Incontrol voor Apple. Dit is versie 4, deze is los te downloaden uit de store en maakt gebruik van de meest nieuwste technologieën. Het is de bedoeling dat de versie 3 uiteindelijk komt te vervallen.

Via onderstaande stappen kun je controleren welke versie je momenteel gebruikt van de applicatie:

1. Open Incontrol op je device
  2. Indien je nog niet ingelogd bent doe dit dan eerst
  3. Ga naar Instellingen
  4. Hier kun je de versienummer vinden. Deze bestaat uit 3 cijfers gescheiden met een punt.

Minimale eisen versie 4

Voor deze versie heb je minimaal iOS 16.2 voor je iPhone nodig en iPadOS 16.2 voor je iPad. Ga je overstappen van versie 3 naar versie 4, controleer dan altijd eerst welke versie jij hebt op je device.

Minimale eisen versie 3

Voor deze versie heb je minimaal iOS 15.0 voor je iPhone nodig en iPadOS 15.0 voor je iPad. Ga je overstappen van versie 3 naar versie 4, controleer dan altijd eerst welke versie jij hebt op je device.

Let op*: Je bent zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het besturingssysteem op jouw device. Is het besturingssysteem niet bijgewerkt naar de gestelde minimale eisen dan zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele problemen in de applicatie.

Let op**: Op het moment dat je gebruik maakt van een verouderd device, dan is het mogelijk dat Apple geen updates meer doorvoert op het besturingssysteem. Dit betekent dat jouw device niet meer gebruik kan maken van de nieuwste versies en jouw device dan ook niet meer geschikt is voor het gebruik van Incontrol. In dit geval kun je het beste kijken naar een ander device om Incontrol te gebruiken.