Wat zijn aanvraagtokens?

Aanvraagtokens zijn beschikbaar vanaf een premium abonnement en kunnen gebruikt worden om concepten aan te maken op basis van een token, URL of QR-code

Wil je een QR-code gebruiken om concepten aan te maken? Wil je concepten kunnen aanmaken met bepaalde gegevens al ingevuld? Dit en meer is mogelijk met behulp van aanvraagtokens.

Een aanvraagtoken aanmaken

1. In de browser ga je naar 'Organisatie'
    organisatie_menu
  2. Vervolgens selecteer je 'Aanvraagtokens', hier kan je ook je gemaakte aanvraagtokens terugvinden.
    aanvraagtoken_menu_NL
  3. Voeg een nieuwe aanvraagtoken toe met de '+ knop' rechtsonder
  4. Je ziet nu het volgende scherm:
    aanvraagtoken_nieuw_NL
    1. Geef eerst in de groene balk de aanvraagtoken een naam, dit is de naam die de aanvraagtoken heeft in de lijst met aanvraagtokens
    2. Aanvraagtoken: deze naam zal gebruikt worden in de url van de aanvraagtoken en zal in de app gebruikt worden om de token aan te roepen (zie de sectie 'een aanvraagtoken gebruiken')
      1. Let op: Deze kan na het opslaan niet meer gewijzigd worden
    3. Formulier: van dit formulier zal er een nieuw concept aangemaakt worden
    4. Eigenaar: hier kan gekozen worden of de persoon die de token, URL of QR-code gebruikt de eigenaar wordt van het nieuwe concept. Er zijn 3 opties:
      1. De ingelogde gebruiker als deze toegang heeft tot het formulier, anders niet toestaan
        1. Alleen als de ingelogde gebruiker toegang heeft tot het formulier wordt er een concept aangemaakt en is de ingelogde gebruiker de eigenaar. Anders wordt er geen concept aangemaakt.
      2. De ingelogde gebruiker als deze toegang heeft tot het formulier, anders een gedeeld concept

aanvraagtoken_toegang_gedeeld_NL
        1. Er wordt altijd een concept aangemaakt. Als de ingelogde gebruiker toegang heeft tot het formulier is deze de eigenaar. Als dit niet het geval is wordt het een gedeeld concept en is de eigenaar de 'gedeeld concepteigenaar'.
        2. Vink 'Sta gebruikers toe buiten deze organisatie' aan als mensen buiten je eigen organisatie de token moeten kunnen gebruiken om concepten aan te maken.
      3. Altijd een gedeeld concept

aanvraagtoken_altijd_gedeeld_NL
        1. De eigenaar is altijd de 'gedeeld concepteigenaar'.
        2. Vink 'Sta gebruikers toe buiten deze organisatie' aan als mensen buiten je eigen organisatie de token moeten kunnen gebruiken om concepten aan te maken.
    5. Standaard concept waardes zullen automatisch worden ingevuld wanneer een concept via de aanvraagtoken wordt aangemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld voor een klant een token aanmaken die een inspectieformulier start en de klantgegevens alvast invult. Hiervoor moeten een alias en een waarde opgegeven worden. De alias bepaald waar de waarde ingevuld zal worden.
    6. Als je klaar bent kan je de aanvraagtoken rechtsboven opslaan. Met de waarde die bij 'Aanvraagtoken' is ingevoerd wordt een url gemaakt en voor deze url wordt een QR-code gemaakt. De QR-code kan gedownload worden door er op te klikken.

aanvraagtoken_url_qr_NL

Een aanvraagtoken gebruiken

URL

Als je de url met iemand deelt en deze wordt geopend zie je het volgende scherm:

formulier_gedeeld_NL

Hiermee kan het formulier geopend worden. Afhankelijk van de instellingen en of de gebruiker toegang heeft tot het formulier zal er een concept of een gedeeld concept worden aangemaakt. Mocht de gebruiker geen toegang hebben en er is gekozen voor 'De ingelogde gebruiker als deze toegang heeft tot het formulier, anders niet toestaan', zal er geen concept worden aangemaakt.

QR-code

De QR-code kan gescand worden met een telefoon of tablet en zal de gebruiker naar dezelfde url brengen. Hetzelfde scherm als hierboven zal verschijnen en hiermee kan een nieuw concept gestart worden. De QR-code kan ook in de app gescand worden (voor nu alleen voor iOS, maar binnenkort ook voor Android). Ga hiervoor naar 'Formulieren' en klik bovenin op het rondje met de 3 stippen erin. Kies 'scan code' om een QR-code te scannen'

Token

De token kan direct in de app gebruikt worden (voor nu alleen voor iOS, maar binnenkort ook voor Android). Dit kan door in het menu onderin op 'Formulieren' te klikken. Bovenin zie je naast ons logo een rondje met 3 stippen erin, als je hier op klinkt kan je kiezen voor 'Vul token in'. Hier kan je de token invoeren, in dit voorbeeld 'test_token', om een nieuw concept aan te maken.

Let op: het aanmaken van een nieuw concept kan een paar seconden duren.