Hoe te beginnen met Dé Opleverapp

Om je te helpen hoe je met Dé Opleverapp inspecties en opleveringen uitvoert, leggen we je uit hoe je zo snel mogelijk van start kan gaan. Door je vanaf het begin, namelijk het aanmaken van een (trial) account, mee te nemen door de stappen.

Wil je Dé Opleverapp uitproberen om te kijken of dit past binnen jouw organisatie? Maak dan een gratis trial account aan via de ‘Probeer nu gratis’ button op de site. Hierna krijg je een e-mail om jouw account te activeren.

Aan de slag

Na het aanmaken van je (trial) account kun je vervolgens inloggen via je webbrowser op de computer of onze app (IOS of ANDROID) downloaden via de telefoon. Als je inlogt staan er een aantal standaardformulieren die direct klaar zijn voor gebruik. Vanuit je dashboard is het mogelijk een ander formulier uit de Template Store te installeren, of een compleet nieuw formulier te bouwen die perfect aansluit bij jouw organisatie.

Het Dashboard van Dé Opleverapp met een aantal standaard formulieren.

Mijn eerste digitale oplevering

Welkom bij Dé Opleverapp! Je hebt een (proef)omgeving. We helpen je graag verder zodat je snel van start kan.  Om meteen met het juiste formulier te kunnen werken kan je gebruik maken van onze Template Store. Naast de standaard formulieren kan je hier nog meer handige formulieren checklists en opnameformulieren vinden.

Stap 1: Druk op ‘mijn formulieren’  (oftewel het dashboard) en vervolgens op de plus knop, rechts onderin de hoek .

Hierna opent een venster waarin je verschillende formulieren voor standaard inspecties of opleveringen kunt gebruiken.

Het dashboard, de lijst met 'Mijn formulieren' geeft een matrix weer van alle beschikbare formulieren die je kan invullen.

Stap 2: Selecteer het gewenste formulier en start je inspectie/oplevering.

Na het selecteren van je formulier door op de tegel te klikken, kun je meteen de inspectie uitvoeren. Als je een formulier invult, kun je deze tussentijds opslaan en is de voortgang terug te vinden in ‘Mijn Concepten’. Ook slaat onze software automatisch om de zoveel tijd uw voortgang op.

In de lijst 'Mijn concepten' kan je alle niet afgeronde formulieren terugvinden.

Concept invullen via de web applicatie (extra informatie)

Als je bezig bent met het invullen van een formulier zijn er rechtsboven in het concept een aantal buttons.

Extra opties bij het invullen van een concept via de browser vind je rechts bovenin het menu.

Deze buttons hebben de volgende functies (van links naar rechts):

• Instellingen knop (tandwiel): hier vind je informatie over het concept, bijvoorbeeld de verschillende versies die er zijn van het concept, of pas je de naam en foto op de voorpagina aan.
  • Opslaan knop (diskette): hier sla je jouw concept tussentijds op zodat er geen gegevens verloren gaan.
  • Prullenbak knop (afvalemmer): hier kun je het huidige concept verwijderen en verplaatsen naar de prullenbak.
  • Preview knop (blaadje met vergrootglas): hier kun je het eindresultaat vast bekijken
  • Kopiëren knop (twee blaadjes): hier kun je jouw concept, zoals het nu is ingevuld, dupliceren/kopiëren.
  • Delen knop (pijl naar rechts): als je jouw concept, zoals het nu is ingevuld, wilt delen met andere.
  • Afronden knop (de letter V): als je klaar bent met invullen en dit concept wilt afronden tot een PDF bestand.

Als je klaar bent met het invullen van je formulier/het concept, klik je op ‘rond af’. Nu kun je het ingevulde formulier/document terugvinden in ‘mijn documenten’. Je kunt het hier altijd terugvinden en downloaden naar je harde schijf.

Standaard lay-out aanpassen van formulieren

Om je formulieren professioneler te maken is het mogelijk om aanpassingen te doen aan de standaarddocument instellingen. Dit doe je door op de knop 'Document instellingen' bij het menu organisatie 'Organisatie' te klikken. Hier is het onder andere mogelijk om een bedrijfslogo toe te voegen aan je formulier, het voorblad te wijzigen en andere lay-out aanpassingen te doen.