E-Inspecties: de bedrijfsgegevens en meetinstrumenten aanpassen (Excel).

Wil je een meetinstrument toevoegen, de kalibratiedatum van een meetinstrument aanpassen of een certificaatnummer toevoegen? Dit artikel legt uit hoe dit werkt.

Om voor een scope formulier aanpassingen te maken in de data die automatisch ingeladen wordt, moet de informatie in de Excel connectors 'Bedrijfsgegevens' en 'MEETINSTRUMENTEN' aangepast worden. Deze zijn te vinden in het menu 'Organisatie' onder 'Connectors.

e-inspecties_connectors

Gegevens aanpassen

Volg om de aanpassingen te maken de volgende stappen:

1. Klik op 'Bedrijfsgegevens' in het connectors menu, dit opent het volgende scherm:
    e-inspecties_excel_bedrijfsgegevens
  2. Belangrijk: Zorg dat 'Sla het originele Excel-bestand op' aangevinkt is.
  3. Klik vervolgens op het Excel logo rechts bovenaan de pagina om de Excel te downloaden.
  4. Open het gedownloade Excel bestand, deze heeft 5 tabbladen:
    1. organisatiegegevens, hier staat informatie over het bedrijf als het adres, telefoonnummer en e-mailadres.excel_bedrijfsgegevens_sheet1
    2. bedrijfscertificaten, hier kunnen per scope bedrijfscertificaten toegevoegd worden.
      excel_bedrijfsgegevens_sheet2
    3. inspecteurs, hier kunnen verschillende inspecteurs en hun e-mailadressen toegevoegd worden.excel_bedrijfsgegevens_sheet3
    4. persoonscertificaten, hier kunnen per inspecteur certificaten worden toegevoegd.
      Let op: zorg dat de namen van de inspecteurs overal precies hetzelfde gespeld zijn. Als er op sommige plekken 'G, Kapel' staat en op andere 'Geert Kapel', worden deze niet herkent als dezelfde inspecteur!
      excel_bedrijfsgegevens_sheet4
    5. meetinstrumenten, hier kunnen meetinstrumenten toegevoegd worden met informatie en een kalibratiedatum.
      Let op: ook hier is de spelling van de inspecteurnamen heel belangrijk.
      excel_bedrijfsgegevens_sheet5
  5. Voeg de meetinstrumenten en/of certificaat toe in de Excel en sla het Excel bestand op.
  6. Ga nu terug naar Incontrol en klik op 'No file chosen' en upload het nieuwe Excel bestand.
    Belangrijk: zorg dat 'Sla het originele Excel-bestand op' aangevinkt is.
  7. Sla deze connector op door helemaal rechtsboven op het icoon te klikken.
  8. Ga terug naar het connector menu en kies 'MEETINSTRUMENTEN'
    e-inspecties_connectors
    e-inspecties_excel_meetinstrumenten
  9. Kies hier weer 'No file chosen' en upload het nieuwe Excel bestand (dezelfde als we net bij 'Bedrijfsgegevens' geüpload hebben).
    Belangrijk: zorg dat 'Sla het originele Excel-bestand op' aangevinkt is.
  10. Sla deze connector op door helemaal rechtsboven op het icoon te klikken.

Belangrijk: Voor bestaande concepten is het belangrijk dat de bedrijfsgegevens opnieuw worden ingeladen in de sectie 'Algemene gegevens'. Importeer je een inspectieplan met de oude bedrijfsgegevens of meetinstrumenten? Laadt dan ook hier opnieuw de bedrijfsgegevens in.