Hoe voeg ik het plattegrond en plattegrond markering element toe aan mijn formulier? (IOS)

Dit artikel legt uit hoe je een formulier bouwt waar je plattegronden en markeringen aan kunt toevoegen.

(Deze functionaliteit is voor nu alleen beschikbaar voor IOS, Android volgt later)

Hoe voeg ik het plattegrond element toe aan mijn formulier?

1. Druk allereerst in de form build omgeving op het plusje om een element.

Scherm­afbeelding 2024-09-11 om 16.54.40

2. En kies vervolgens het plattegrond element.

Input plattegrond

3. hier kun je tekst boven zetten door een label of tekst toe te voegen.

Scherm­afbeelding 2024-09-11 om 17.01.46

4. Vervolgens kan er gekozen worden of de gebruiker zelf een plattegrond kan toevoegen of dat deze doormiddel van een allias automatisch toegevoegd wordt.

5. De titel word automatisch de naam van het bestand dat je importeert. Deze titel bij het afronden netjes onder de plattegrond te staan.

6. Ook kan je er voor kiezen om een standaard plattegrond toe te voegen, bij de standaard waarde.

7. Het toevoegen van "Plattegrond markeringen", stelt de gebruiker in staat om markeringen, met vooraf bepaalde naam en waarde type toe te voegen aan de plattegrond.

nu heb je een functionerend plattegrond element in je formulier.

Voor de gebruiker ziet dit er als volgt uit:

Men kan zowel op de bovenste knop drukken als op "+ Plattegrond" drukken om de gewenste foto of pdf als plattegrond toe te voegen.

Hoe voeg ik de mogelijkheid tot het plaatsen van een specifieke markering toe?

Belangrijk om te weten is dat je dit element alleen samen met het plattegrond element kunt gebruiken. De “Plattegrond markeringen” gaat specifieker in op de individuele markering die je wilt maken.

1. Net als bij het toevoegen van het plattegrond element druk je eerst in de form build omgeving op het plusje.

Scherm­afbeelding 2024-09-11 om 16.54.40

2. En kies vervolgens het plattegrond markering element.

3. Ook hier kan je een label en tekst toevoegen om extra context toe

4. Vervolgens moet je met de alias van een plattegrond bepalen op welke plattegrond de gebruiker van het element de markering toe dient te voegen.

5. Ook is het mogelijk om te bepalen of de gebruiker een titel toe kan voegen en/of dat deze wordt ingeladen middels een alias. Zo kan je bijvoorbeeld eerder ingevoerde data automatisch gebruiken als standaardwaarde voor een markeer element.

Voor de gebruiker ziet dit er als volgt uit:

Als voorbeeld is een grijs vlak als plattegrond ingeladen bij het plattegrond element

Er word aan de gebruiker gevraagd om de markering op de toegevoegde plattegrond te plaatsen:

De gebruiker kan vervolgens nog op "locatie wijzigen" (zie afbeelding hierboven) klikken, om aan te passen waar op de kaart de markering dient te staan.