Hoe kan ik formulieren, concepten, documenten en gebruikers verwijderen en waar kan ik ze weer terugvinden?

Formulieren, concepten, documenten en gebruikers die je verwijderd belanden in de prullenbak. Daar worden ze een bepaalde tijd bewaard. Leer waar je de prullenbak terug kunt vinden en welke instellingen je tot je beschikking hebt.

Formulieren, concepten, documenten en gebruikers verwijderen

Op het web (in de browser) kun je (al dan niet per ongeluk) formulieren, concepten, documenten en gebruikers verwijderen door het prullenbak icoon rechts bovenin het scherm te gebruiken wanneer je het hebt geopend.

Alle knoppen beschikbaar wanneer je een document of concept bekijkt. Gebruik de 'Verwijderen' knop om het item in de prullenbak te plaatsen.

Lijstweergave

In de lijstweergave van de formulieren, concepten en documenten kan je daarnaast door de rechter muisknop te gebruiken ook gelijk dat specifieke item verwijderen.

Weergave van een lijst met formulieren waarvan je er een verwijdert.

Android en iOS apps

In onze Android en iOS apps kun je alleen concepten en documenten verwijderen.

Android:

Open het document of concept. In het scherm kan je rechts bovenin onder de drie puntjes 'Verwijderen' selecteren.

Animatie van Android app hoe je een concept kan verwijderen.

Ook in de lijstweergave kan je snel en direct een concept of document verwijderen door op de drie puntjes te klikken en dan voor 'Verwijderen' te kiezen.

iOS:

Open het document of concept. In het scherm kan je rechts bovenin onder de drie puntjes 'Verwijderen' selecteren.

In de lijstweergave van zowel concepten alsmede documenten kan je snel en direct het item verwijderen door deze naar links te swipen en daarna op het prullenbak icon te klikken.

Swipe naar links om een concept te verwijderen in de iOS app van Incontrol.

Swipe naar links om een document te verwijderen in de iOS app van Incontrol.

Naast dat je 1-voor-1 concepten of documenten kan verwijderen, kan je in beide lijstweergaven links bovenin de 'Wijzig' knop gebruiken. Je kan daarna heel snel meerdere items in de lijst selecteren (of alle) en dan kiezen voor 'Verwijder'. Alle geselecteerde items worden dan in één keer verwijderd. Ben je klaar, dan klik je links bovenin weer op 'Gereed'.

Selecteer meerdere items in de lijst om deze snel te kunnen verwijderen in de iOS app van Incontrol.

Formulieren, concepten, documenten en gebruikers herstellen

De verwijderde formulieren, concepten, documenten en gebruikers belanden altijd eerst in de 'Prullenbak'. De 'Prullenbak' is alleen in de webbrowser te vinden. Je opent de 'Prullenbak' vanuit het hoofdmenu (aan de linkerkant) door op de onderste knop 'Prullenbak' te klikken.

menu_NL_prullenbak

De geopende 'Prullenbak' toont een overzicht van de verwijderde formulieren, concepten, documenten en gebruikers.

prullenbak_NL

Deze kun je herstellen door het aan te klikken en 'Herstellen' te selecteren in de pop-up:

gebruiker_herstellen_NL

Bewaartermijn Prullenbak

Hoe lang deze items beschikbaar blijven in de prullenbak is afhankelijk van de huidige  gebruikerslicentie.

Gebruikerslicentie Aantal dagen beschikbaar in de prullenbak
Basic 3 dagen
Professional 14 dagen
Premium 14 dagen
Enterprise 30 dagen

Bekijk getincontrol.eu/prijzen als je meer weten over de verschillen en kosten van de verschillende licenties.

Belangrijk! Na deze periode worden de items definitief verwijderd van de server en zijn ze niet meer te herstellen.

Automatisch documenten laten verwijderen?

Bekijk het artikel Hoe kan ik documenten automatisch verwijderen en leer hoe je via 'Document instellingen' of een 'Bulk wijziging' documenten (en concepten) kan verwijderen.